mandag 12. september 2011

Blogg...

Har nå oppdaget at blogginnlegg skal være en del av eksamen. Dette er jeg sterkt i mot! Blogg skal IKKE være preget av regler for skriving, ei heller skal blogg være en gjenstand for vurdering. Slik bloggopplegget ble lagt frem i starten av semesteret, fikk jeg og flere andre medstudenter inntrykk av at bloggen var mest for moro skyld. I tillegg skulle den være en arena for uhøytidelig refleksjon, erfaringsdelinger og diskusjoner bla. studenter og også forelesere. Jeg føler meg, i likhet med andre i gruppa, lurt.


Jeg er i utgangspunktet i mot fenomenet blogg. Dette er nå forsterket.

4 kommentarer:

  1. Hei Thomas.
    Det er slik at vi har satt opp at dere leverer et blogginnlegg i arbeidsmappen. Det betyr ikke nødvendigvis at det skal inn i presentasjonsmappen som vurderes. Hensikten med mappevurdering er at du skal vise bredden i din kompetanse. Arbeidskravene er de viktigste arbeidene dine for å vise denne bredden. Men ettersom dere skriver mange blogginnlegg gjennom kurset, vil det også være naturlig at et av disse velges inn i arbeidsmappen.

    Dersom det er slik at gruppen har sterke reaksjoner på dette, får vi ta det opp i fagutvalg.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Oi - fjernet av forfatteren! Det var IKKE meningen!Her kommer kommentaren:

    Jeg forutså dessverre ikke reaksjoner på dette, for tanken er å lette dere for merarbeid, samtidig som vi får erfaring med ett av de verktøyene som brukes i skolen!

    HELE bloggen blir IKKE vurdert. Det er bare et par av de obligatoriske loggtekstene som du kan velge ut til arbeidsmappen. Du bestemmer selv om du vil velge ut fagbloggtekster fra arbeidsmappen til presentasjonsmappen. Noen tekster på fagbloggen blir kanskje enkelte riktig fornøyd med. Da må det være lov å velge disse til presentasjonsmappa.

    Hvis du IKKE ønsker fagbloggtekster til vurdering, så velger du ikke fagbloggtekster videre fra arbeidsmappa til presentasjonsmappa!

    Ikke fortvil! Vi finner en løsning! Kanksje folk heller vil levere grunnlagstekstene for arbeidsmappa (arbeidskrav OG logger) på fronter? I så fall gjør vi det!

    SvarSlett
  4. Da er saken oppklart! Forstod det først som om hele bloggen skulle vurderes. Da dette ikke er tilfelle er saken nå en helt annen. Bra!

    SvarSlett